TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret
13 Şubat 2024 | 14:13

Türksat 6A ile ilgili çalışmalar, Türksat 6A uydusunun montaj, entegrasyon ve testleri, Türksat, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ işbirliğiyle devam etmektedir.

Türksat 6A tamamlandığında, 42 doğu boylamında hizmet verecek. Dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta, yer merkezli bir yörüngede yer alacak. 7,5 kilovat güce sahip olacak YERLİ ve MİLLİ haberleşme uydumuz, 20 aktarıcıya sahip olacak.

Türksat 6A uydumuz Ku-Bantta hizmet verecek ve daha önceki Türksat uydularıyla kapsanamayan Güney-Doğu Asya gibi yeni coğrafyada da hizmet sunacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ), Kahramankazan'daki yerleşkesinde bulunan Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ni ziyaret ettik.

Yapılan ziyarete Yüksekokulumuzu temsilen etkinlik koordinatörü Öğ. Gör. Abdurrahman SELVİ hocamız katılmıştır.

Tusaş Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu ve ekibine misafirperverlikleri, ilgi ve alakaları ile Ülkemiz ve Milletimiz adına göğsümüzü kabartıcı, gurur verici çaba, gayret ve çalışmalarından dolayı en içten teşekkürlerimizi ve başarı dileklerimizi sunuyoruz.

TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1 TÜRKSAT 6A TUSAŞ Yerleşkesine TUSAŞ-Kazan MYO.’ndan Ziyaret-1
background image