Ulusal Siber Güvenlik Çalıştayı Düzenlendi
31 Aralık 2022 | 10:57

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen “Ulusal Siber Güvenlik Çalıştayı: Dijital Dünyada Güvenli Yaşam” adlı çalıştay geniş bir katılım ile Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirildi. 

Akademi ve özel sektörden siber güvenlik alanında çalışmalar, araştırmalar yapan ve faaliyet gösteren alanında uzman birçok konuşmacının yer aldığı programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, öğretim elemanları, konuklar ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Son yıllarda devlet destekli saldırıların özellikle siber casusluk ve siber sabotajlara yöneldiği, kritik altyapıların her zamankinden daha çok siber tehditlerin odağında yer aldığı bilinmektedir. Diğer taraftan bireylere yönelik düşmanlık, korkutma, tehdit, sindirme, taciz amaçlı yazılı veya görsel iletilerin kasıtlı ve düzenli bir şekilde gönderilmesi ile gerçekleştirilen siber zorbalığın da özellikle çocukları ve gençleri hedef aldığı görülmektedir” dedi. 

Siber güvenliğin toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayındır, şöyle devam etti: “Bütüncül bir yaklaşım ile çözüm oluşturulması sağlıklı sonuçlara ulaşmasını sağlar. Bu amaçla da tüm paydaşların yer aldığı bir ekosistemin oluşturulması ve bu ekosistemin geliştirilmesi ülkemize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Gazi Üniversitesi ve tüm akademi, eğitim paydaşları olarak sürdürülebilir bir siber güvenliğin ulusal seviyede gerçekleştirilebilmesi için gerek kurumsal gerekse bireysel düzeyde siber güvenlik farkındalığının artırılması gerektiğine inanıyoruz.”

Birçok sektörde bu konunun önemli hale geldiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Bütün bu sektör ve alanlarda kullanılan haberleşme sistemleri, akıllı sistemler, yazılımlar, veri tabanları,  kişisel ve kurumsal verilerin tamamı doğal olarak siber saldırılar için bir hedef olmakta ve büyük bir risk oluşturmaktadır. Bu nedenle başta askeri sistemler olmak üzere siber güvenlik teknolojileri alanında yerli ve milli çözümler üretebilmenin ülkemizin bekası, ulusal güvenliğimizin teminatı ve dışa bağımlılığın asgari seviyeye indirilmesi açısından hayati öneme sahip bir konu olduğunu değerlendiriyoruz” diye konuştu. 

Rektör Yardımcısı Ramazan Bayındır, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kapsamda üniversitemiz akademik personelleri ve diğer üniversitelerden, özel sektörden gelen kıymetli konuşmacılar ve panelistler ile gerçekleştireceğimiz bu etkinliğin, başarılı bir etkinlik olmasını diliyor, bu etkinlikte emeği geçen herkese katkıları ve sizlere katılımlarınız için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Açılışta konuşan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ise, siber güvenlik konusunun hemen hemen her alanda çok önemli hale geldiğinin söyledi. Bu nedenle siber güvenlik konusu üzerine daha fazla çalışılması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, düzenlenen çalıştayı çok kıymetli bulduğunu ifade etti. 

Yaşanan küresel salgın döneminde internet ortamında faaliyetlerin çok daha fazla arttığı bilgisini veren Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, “Bu da bize siber güvenlik  konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi” diye konuştu. Siber güvenliğe hem bireysel hem kurumsal hem de devletler bazında önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine devam eden Prof. Dr. Bülbül, Üniversitemizin bu alanda ciddi bir birikime sahip olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı. 

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül’den sonra konuşan TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz ise konuşmasında Tusaş-Kazan Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler verdi. TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulunun kurulduğu günden bu yana en iyi eğitimi vermek için büyük bir çaba içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, meslek yüksekokulunda dört bölümde eğitim verildiğini söyledi. 

TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulunda 700 civarında öğrenciye eğitim verildiğini bilgisini veren Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, etkinliğin düzenlenmesinde verdiği destekler dolayısıyla başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere tüm üst yönetime teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay sunumlarına geçildi. Programın sonunda Üniversitemiz  ile Gais Siber Güvenlik Teknolojileri Ltd. Şti ve TR7 Siber Savunma A.Ş. arasında 2 ayrı iş birliği protokolü imzalandı. 

Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

1-1 2-1 3-1
background image