Uçak Teknolojisi Programı

GENEL BİLGİLER

Ülkemizin gelişmesi ve güçlenmesinde, 2023 hedeflerini geçekleştirmesinde, mesleki ve teknik eğitim çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu amaçla Gazi Üniversitesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ve Kahramankazan Belediyesi işbirliği ile Gazi Üniversitesi TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu 2014 Yılında açılmıştır.

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksekokulu üniversite-sanayi-kamu işbirliklerine yeni ve farklı bir boyut kazandırmıştır.

Üniversitemiz ile Türk Havacılık ve Sanayi Anonim Şirketi arasında imzalanan protokole göre, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Uçak Teknolojileri Programı öğrencileri öğrenim hayatları boyunca haftanın bir gününde TAI’de staj yapmakta ve haftada 8 saat İngilizce dil eğitimi almaktadır. Ayrıca Uçak Teknolojileri Programı öğrencilerine, öğrenimleri süresince asgari ücretin dörtte biri kadar burs verilmektedir.

Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında düzenlenen protokole göre, YÖK’ün onay verdiği 200 kişilik kontenjanla birlikte Üniversitemiz Uçak Teknolojileri öğrencileri TAI’nin bursiyeri olarak öğrenim hayatları boyunca kurumdan mali destek alacaktır. Programı başarıyla bitiren öğrenciler ise mezuniyetleri sonrasında TAI’de teknisyen olarak çalışma imkânına sahip olabilecek.

Üniversitemiz TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu’nun açılmasında ve alt yapısının güçlendirilmesine katkı sunan TAI ile ilk etapta Uçak Teknolojileri Programı için yapılan bu protokolün, ilerleyen zamanda farklı bölümler için de yapılması planlanmaktadır. Protokol çerçevesinde eğitim süresince öğrencilerimize TAI’nin ihtiyacı olan konulara göre dersler verilmektedir. Verilen dersler ve ders içerikleri TAİ ile birlikte planlanmaktadır.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Uçak Teknolojileri Programına 400 öğrenci alınması planlanmaktadır.  

Ülkemizin yerli ve milli savunma sanayisinde önemli bir yer tutan TAİ nin aradığı özellikte nitelikli iş gücü Gazi Üniversitesi ve TAİ işbirliği ile yetiştirilmektedir.

1984 yılında kurulan TAI-TUSAŞ Havacılık ve Uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi ve sistem entegrasyonu alanlarında Türkiye’nin en önemli teknoloji merkezidir. TAİ Uçak grubu, helikopter grubu, İHA grubu, uzay sistemleri grubu gibi stratejik iş merkezleri bünyesinde faaliyetler yürütmektedir. TUSAŞ-Kazan MYO Uçak Teknolojisi programı öğrencilerine TAI’de uygulanacak staj ve eğitim programı; öğrencilerimiz, TAİ, Gazi Üniversitesi ve Ülkemiz açısından büyük önem arz etmektedir.

 

 

background image